Draadbewerking op maat

Drameco is al meer dan 45 jaar marktleider op het gebied van draadbewerking en de productie van draadproducten voor de zakelijke markt in Nederland. Hierbij staan wij talloze winkelinrichters en bedrijven in de automotive, retail, elektrotechniek, interieurbouw, voedselindustrie, metaalbewerking, tuinbouw en sierteelt bij als het gaat om het bewerken van draad op maat.

Het proces van draadbewerking bestaat uit drie stappen:

1. Draad buigen

2. Draad lassen

3. De afwerking van het draadproduct

Draad buigen

Drameco kan vanwege haar gemoderniseerde productieproces staaldraad in zowel 2D als 3D buigen, waardoor Drameco de vraag van de klant perfect kan verwezenlijken in een effectief en functioneel ontwerp. Drameco tilt hierdoor de draadbewerking voor klanten tot een hoger niveau waardoor het mogelijk wordt om draadproducten ook in combinatie met plaat, hout, kunststof en zelfs karton te produceren. Aangezien de vraag van onze klanten uiteenloopt van draadschappen tot aan winkeldisplays hebben wij onze eigen werkwijze  ontwikkeld voor onze klanten. Tijdens dit proces doorlopen onze klanten een aaneenlopend traject waarin wij de wens van de klant centraal stellen. 

Middels ons gemoderniseerde productieproces kunnen wij de wens van de klant vervolgens perfect vertalen naar een draad product op maat. Hiervoor gebruiken wij de Robomac 3D buigmachine en de Whitelegg 2D buigmachine om het draad volledig op maat te kunnen buigen. De Robomac 3D buigmachine buigt draad met een diameter van drie tot zes mm in een ruimtelijke vorm (3D).

De Whitelegg 2D buigmachine verwerkt draad met een diameter van vier tot tien mm van een rol. Deze machine is de enige in zijn soort in Nederland die ramen of ringen kan buigen in een draaddiameter tot tien mm met een buitenwerkse afmeting van 2000 x 1250 mm. Aan de voorzijde van de machine is een weerstandlasmachine geplaatst die de ramen en ringen na het afknippen aan elkaar last, zodat een gesloten vorm ontstaat.

Een machine voor draadbewerking op maat.

Draad lassen

Een lasmachine voor draadbewerking op maat.
Om het draad vervolgens te lassen in een draad product hebben wij rooster lasmachines van IDEAL tot onze beschikking. Hiermee kan Drameco gaasmatten, bodemmatten voor draadmanden en draadschappen produceren in diverse afmetingen. Kleinere oplages en bijzondere draadproducten worden op lasportalen gemaakt en de montagewerkzaamheden worden vervolgens verricht op diverse weerstand lasmachines zoals twaalf puntlas -en tien las persmachines.

Drameco beschikt daarnaast ook over vijf CO2 Panasonic Lasrobots lasrobots waarin de winkeldraadmanden en draadschappen worden voorzien van zijgoten, voorgoten of consoles. De mogelijkheden en toepassingen van draadbewerking zijn door ons gemoderniseerde productieproces oneindig bij het maken van uw draadproduct op maat.

De afwerking van het draadproduct

De afwerking is de laatste stap in het proces van draadbewerking. Het afwerken van uw draadproducten zorgt er niet alleen voor dat uw draadproducten langer meegaan, maar het zorgt er ook voor dat uw producten extra opvallen. Drameco biedt voor de afwerking van uw producten  ruime keuzemogelijkheden. De volgende opties zijn mogelijk:

1. Beitsen: Tijdens het beitsen van het draadproduct wordt de oppervlakte van het draad diepgaand gereinigd door zwakke zuren. Dit proces geldt als voorbereiding voor het aanbrengen van andere lagen op het product zoals een poedercoating.

2. Poedercoating: Onze eigen poedercoating lijn van Indufinish zorgt ervoor dat uw product kan worden afgewerkt in 65 verschillende kleuren. 

3. Verzinken: Om corrosie en roest tegen te gaan heeft u bij de drameco de optie om uw draadproduct te laten verzinken. Gedurende dit proces wordt er een laag zink op het draadproduct aangebracht.

4. Polijsten: Uw draadproduct laten polijsten behoort ook tot de keuzemogelijkheden gedurende het draadbewerkings traject. Tijdens dit proces zorgen wij ervoor dat uw draadproduct een mooie glans krijgt.

Een geel draadrooster wat gemaakt is door middel van draadbewerking.

Uw eigen product op maat laten maken?

Ook een draadproduct op maat laten maken? Neem contact op of kijk op onze pagina over draadproducten voor de mogelijkheden voor uw branche.