Het Verenigd Ondernemers Fonds heeft samen met medebestuurder en aandeelhouder UPD een meerderheidsbelang genomen in metaalproducent Drameco uit Coevorden. Het is voor het fonds de eerste investering. Bij deze investering blijft de ondernemer aan en wordt met een speciaal programma de bedrijfsvoering geoptimaliseerd en het bedrijf toekomstbestendig gemaakt. Drameco heeft een omzet van 7 miljoen euro en 50 medewerkers in dienst.

Draad, plaat, winkelinrichting en displays

Ard Wesseling heeft sinds 2000 de leiding van het bedrijf in handen. Drameco (draad-metaal-coevorden) is opgericht in 1973. Toenmalig directeur J.B Wesseling startte met twee andere compagnons in een kleine hal met het maken van draadmanden voor de supermarkten en transportmanden voor de industrie. Na enkele jaren werd naast draad steeds meer gekozen voor andere metaalproducten zoals buis, strip en plaat. Drameco heeft een modern productieapparaat, een eigen epoxeerstraat en een logistiek centrum. Het bedrijf beschikt over een eigen vestiging in Wittlich (Duitsland) .Drameco is tegenwoordig een specialist in draad, plaat, winkelinrichting en in-store displays. Het Drentse bedrijf is goed voor een omzet van 7 miljoen euro en heeft 50 medewerkers in dienst.

Consultant investeert mee

Het doel van de overname is om op lange termijn waardegroei te realiseren. Bij Drameco liggen kansen om de doorlooptijd van de productie te minimaliseren en daarmee de omzet te verhogen. Drameco doorloopt hiervoor het – speciaal door Het Verenigd Ondernemers Fonds & UPD ontwikkelde – bedrijfsopvolgingsprogramma. Consultancy bureau UPD voert in dit geval niet alleen het programma uit, maar investeert voor het eerst ook zelf in een onderneming.

Jeroen van Schreven, partner bij UPD: “Wij willen bijdragen aan behoud van productie en maakbedrijven in Nederland. Wij zijn continu bezig met het vrijmaken van onbenut potentieel bij organisaties. Met deze investering stappen we voor lange termijn in deze organisatie. We geloven in de potentie van ons programma en Drameco.”

Voor ondernemers, door ondernemers

Het Verenigd Ondernemers Fonds is opgericht om op lange termijn gezonde groei te realiseren bij MKB-productiebedrijven.

Anthony Degenaar, directeur Verenigd Ondernemers Fonds. “Ons doel is om samen met ondernemers andere ondernemers te verrijken met onze gezamenlijke kennis en kunde. Met het fonds richten we ons op productiebedrijven, daar waar mens en machine samenkomen. Drameco is een gezond productiebedrijf met een opvolgingsvraagstuk. Wij kijken er naar uit om met de ondernemer op lange termijn gelijkwaardig samen te werken.”

Ard Wesseling directeur van Drameco: “Met de komst van het Verenigd Ondernemers Fonds als medeaandeelhouder bundelen we de krachten om Drameco toekomstbestendig te maken. Ik sta er niet meer alleen voor, er zijn experts aan boord gekomen die mij en mijn team gaan helpen met de volgende groeistap van Drameco”.