Drameco.

Schaarste staalmaterialen

Home | News | Schaarste staalmaterialen

Als je iets met staal van doen hebt, dan weet je het. We zitten met z’n allen momenteel met enorme staalschaarste. Met als gevolg almaar stijgende staalprijzen en steeds langere levertijden. Dit is een mondiaal probleem, met uiteenlopende oorzaken, waar we zelf helaas weinig invloed op hebben.

Van de wereldwijde Corona pandemie die tot grote onzekerheid leidt over economisch herstel in bijvoorbeeld China, India en Europa, tot aanhoudende containerschaarste en overbelaste havens die ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van bepaalde staalsoorten onder druk staat.

Iedereen wordt hier ongewild mee geconfronteerd. Er gaan zelfs al geluiden op in de branche over werktijdverkorting. Uiteraard niet door een gebrek aan opdrachten, maar door een schreeuwend tekort aan materiaal, waardoor machines stil vallen…

Onlangs berichtte bijvoorbeeld Metaalunie over de rampzalige staalschaarste en ook Business Insider maakte recent melding over de beperkte beschikbaarheid.

metaalschaarste

Mogelijk blijven maken in metaal

Drameco zou Drameco niet zijn als wij met onze ‘mogelijkmakers in metaal’ niet alles op alles zouden zetten om klanten optimaal te blijven bedienen. We putten hiervoor uit meerdere bronnen en stellen leveringen zo veel als mogelijk zeker, zodat we – ondanks de grote afhankelijkheid van de wereldmarkt in deze – zoveel mogelijk zekerheid kunnen bieden aan onze klanten. Weet dat we er continu bovenop zitten.

Dus ook in deze roerige tijden blijven we het voor je – waar mogelijk – mogelijk maken in metaal! 

Producten van metaal

Ondanks metaalschaarste het samen mogelijk maken.

Bel de metaalinfolijn of stuur een mailtje

+31(0) 524 - 513 710verkoop@drameco.nl